Cum sa amenajezi bucataria ta mica

Căutați modalități de a face ca bucătăria dvs. mică să pară mai mare? Nu disperați – nu trebuie să vă mutați, există o mulțime de trucuri simple, dar eficiente, care vă pot ajuta să creați iluzia unei bucătării mai spațioase.

De la idei ingenioase de amplasare a mobilierului până la utilizarea oglinzilor și a culorilor deschise, acest articol oferă o serie de sfaturi despre cum să vă mobilați bucătăria mică astfel încât să pară mai mare. Citiți mai departe pentru a vedea cum puteți maximiza spațiul disponibil, creând în același timp o zonă frumoasă de gătit și mâncat!

Alegeți aparate mai mici pentru a elibera spațiu pe tejghea

Într-o bucătărie mică, orice centimetru pătrat de spațiu liber este prețios. De aceea, este important să alegem aparate care să nu ocupe prea mult loc pe tejghea. Din fericire, există multe opțiuni mici și compacte disponibile pe piață astăzi.

De la mixere și storcătoare de fructe, până la cafetiere și tostere, aparatele mai mici nu numai că vor face bucătăria mai organizată, dar vor fi și mai ușor de utilizat și curățat. În plus, vor lăsa mai mult spațiu liber pentru pregătirea alimentelor, pregătirea mesei sau pur și simplu pentru a lăsa o suprafață de lucru curată și ordonată. Așadar, investiți în aparate mai mici și veți avea o bucătărie mai eficientă și mai plăcută!

Instalați un blat din bloc de măcelărie pentru a maximiza depozitarea și utilizarea

Atunci când vine vorba de organizarea bucătăriei, nu există niciodată suficient spațiu. Dar cu instalarea unui blat din bloc de măcelărie, puteți maximiza depozitarea și utilizarea acestuia în mod inteligent.

Un astfel de blat dispune de un compartiment special pentru cuțite și alte ustensile, astfel încât acestea să fie la îndemână oricând aveți nevoie de ele, fără a ocupa prea mult spațiu pe blat. În plus, materialele din care este construit acest tip de blat sunt durabile și ușor de curățat, ceea ce îl face o investiție bună în timp. Cu un astfel de blat, veți economisi spațiu prețios, dar veți avea și o bucătărie mai organizată și mai eficientă.

Adăugați un cărucior rulant pentru a depozita obiectele de bucătărie atunci când nu sunt folosite

De multe ori, obiectele de bucătărie inundă blatul de lucru și dulapurile atât de mult, încât nu ne mai rămâne loc de gătit. În astfel de situații, un cărucior rulant devine o soluție inteligentă pentru depozitarea acestor obiecte. În plus, acesta vă permite să mutați rapid obiectele de la un loc la altul și să vă organizarea bucătăria mai bine. Adăugați un cărucior rulant pentru a vă elibera spațiu și pentru a vă bucura de mai mult timp pentru a găti delicioasele mâncăruri preferate.

Agățați rafturi plutitoare deasupra blaturilor pentru depozitare suplimentară

Rafturile plutitoare sunt o idee excelentă pentru a maximiza spațiul de depozitare într-o bucătărie aglomerată. Acestea permit o soluție ingenioasă pentru depozitarea articolelor de uz zilnic și a altor obiecte esențiale pentru gătit, fără a fi nevoie de un dulap uriaș. Agățarea rafturilor deasupra blaturilor oferă un spațiu suplimentar pentru tacâmurile, farfuriile sau alte ustensile de bucătărie, care pot fi astfel la îndemână. Datorită design-ului lor ingenios, rafturile plutitoare ocupă puțin spațiu și pot fi instalate rapid și ușor, fără a fi necesară o intervenție majoră în amenajarea bucătăriei.

Utilizați spațiul vertical cu rafturi și cârlige montate pe perete

Dacă sunteți în căutarea unei soluții eficiente pentru a economisi spațiu în locuința dvs., atunci rafturile și cârligele montate pe perete ar putea fi exact ceea ce aveți nevoie! Prin a utiliza spațiul vertical ce altfel ar fi ignorat, veți avea suficient spațiu pentru a depozita obiecte de care aveți nevoie, dar și pentru a adăuga o notă estetică în casa dvs. Rafturile pot fi utilizate pentru depozitarea cărților, a decorațiunilor sau a altor obiecte care ocupă mult spațiu, în timp ce cârligele pot fi folosite pentru a agăța prosoapele, hainele sau diverse obiecte pe care le folosiți frecvent în baie sau bucătărie. Investiția în câteva rafturi și cârlige montate pe perete, ar putea face minuni pentru spațiul dvs. și pentru organizarea de zi cu zi.

Folosiți mobilier multifuncțional, cum ar fi mesele cu sertare sau mesele de luat masa extensibile

Dacă încercați să maximizați spațiul din casa dumneavoastră, mobilierul multifuncțional, precum mesele cu sertare sau mesele de luat masa extensibile, ar putea fi un mare ajutor. Aceste piese sunt concepute pentru a servi mai mult de un scop și asigură un spațiu de depozitare util. Cu un design modern și funcțional, mobilierul multifuncțional se potrivește perfect atât în casele mai mici cât și în cele mai mari. Dacă sunteți în căutarea unui mod de a organiza casa dumneavoastră și a crea un spațiu mai funcțional, nu ezitați să luați în considerare aceste opțiuni ingenioase.

Făcând toate aceste lucruri pentru a crea cea mai eficientă bucătărie nu numai că va oferi un spațiu mai funcțional, dar poate face acest lucru și în același timp să fie frumoasă. Spațiul într-o bucătărie este o necesitate și este vital să poți oferi acest lucru cu idei creative, de la adăugarea de aparate la piese de mobilier.

De la blaturile din blocuri de măcelărie pentru o suprafață suplimentară de gătit și opțiuni de depozitare până la rafturi plutitoare deasupra blaturilor, există posibilități nesfârșite de a adăuga stil, precum și de a face amenajările necesare mai ușoare atât pentru gătit, cât și pentru divertisment. Mobilierul multifuncțional, cum ar fi mesele cu sertare sau mesele de luat masa extensibile, sunt excelente pentru a adăuga confort și fler de design deopotrivă.

Utilizarea spațiului vertical este crucială atât pentru zonele mai mari, cât și pentru cele mai mici, în special atunci când pot fi folosite rafturi și cârlige montate pe perete. În concluzie, principalele puncte discutate în această postare descriu cum să folosești pași simpli pentru a transforma bucătăriile învechite în bucătării actualizate, folosind mici schimbări care fac diferențe uriașe!

Lasă un comentariu