Cum faci o baie mica sa para mare

Dacă aveți o baie mică, înghesuită și dezordonată, fără spațiu pentru a vă mișca sau pentru a adăuga corpuri de iluminat suplimentare, nu sunteți singuri. Băile mici prezintă provocări unice atunci când vine vorba de a profita la maximum de puținul spațiu disponibil.

Cu toate acestea, există câteva sfaturi și trucuri pe care le puteți folosi și care vă vor ajuta să faceți ca baia dvs. mică să pară mai mare; de la alegerea culorilor până la idei inteligente de depozitare, acest articol vă va arăta cum!

Vopsește pereții într-o culoare deschisă pentru a deschide spațiul

Dacă vrei ca camera ta să pară mai luminată și mai spațioasă, un truc simplu este să vopsești pereții într-o culoare deschisă. Aceasta va reflecta mai multă lumină și va crea iluzia unui spațiu mai mare. Poți folosi o nuanță de alb, bej, galben pal sau albastru deschis pentru a obține acest efect.

Odată ce ai ales culoarea potrivită, asigură-te că o vopsești uniform și acoperi bine toate suprafețele. Cu această mică schimbare, poți transforma complet aspectul unei camere și te vei simți mult mai confortabil și mai relaxat în spațiul tău.

Agățați o oglindă mare pe un perete pentru a-l face să pară mai mare

Agățând o oglindă mare pe un perete, veți reuși să transformați un spațiu mic într-unul mai mare. Oglinda poate fi atât un obiect decorativ deosebit, cât și un truc simplu prin care puteți spori percepția de spațiu din încăpere. Imaginea reflectată în oglindă poate întinde vizual încăperea și poate da impresia de profunzime.

Nu este nevoie să alegeți cel mai mare perete din casă, orice suprafață pe care o puteți acoperi cu o oglindă mare va avea efectul dorit. În plus, cu ajutorul oglinzii, veți putea admira frumusețea interioarelor sau, de ce nu, obiectivele turistice preferate, fără a fi nevoie să ieșiți din casă.

Așezați un covor sau un preș luminos pe podea pentru contrast și textură

Doriți să aduceți puțină lumină și textură în casa dvs.? Așezați un covor sau un preș luminos pe podea! Acestea pot fi un mod minunat de a crea contrast și de a adăuga un interes vizual în orice cameră. Alegeți un covor cu un model interesant pentru a adăuga personalitate unui spațiu sau unul cu textură pentru a crea o senzație de căldură și confort.

În plus, cu o varietate de dimensiuni și forme disponibile, puteți adapta ușor covorul sau preșul la spațiul dvs. existent. Iați în considerare să adăugați această piesă interesantă în decorul dvs. pentru a face ca casa dvs. să se simtă mai primitoare și mai plină de personalitate.

Cum faci o baie mica sa para mare

Înlocuiți perdeaua de duș voluminoasă cu o ușă de sticlă sau un paravan de duș

Dacă sunteți în căutarea unei soluții mai moderne și elegante pentru zona de duș, ar trebui să luați în considerare înlocuirea perdelei de duș cu o ușă de sticlă sau un paravan de duș. Această opțiune nu numai că va face zona de duș să pară mai sofisticată și mai spațioasă, dar va împiedica și scurgerea apei pe podea.

În plus, curățarea este mult mai ușoară și mai simplă decât în cazul perdelelor de duș, care adună murdărie și bacterii după fiecare utilizare. Așadar, faceți o schimbare și transformați zona dvs. de duș într-un spațiu confortabil, modern și ușor de curățat.

Adăugați rafturi plutitoare pentru a depozita articole de toaletă, prosoape și alte obiecte

Dacă sunteți în căutarea unei soluții de depozitare pentru obiectele dvs. de baie, considerați să adăugați rafturi plutitoare. Acestea nu numai că arată frumos și moderne, dar oferă și spațiu suplimentar pentru a păstra articolele de toaletă, prosoape sau alte obiecte.

De asemenea, acestea vă permit să economisiți spațiu în baie, oferind o soluție de stocare practică și funcțională. Indiferent de dimensiunea băii dvs., rafturile de baie plutitoare sunt o alegere excelentă pentru a maximiza spațiul și a adăuga un aspect rafinat și elegant la decorul dumneavoastră.

Schimbați instalațiile, cum ar fi robinetele și capetele de duș, cu versiuni mai moderne

Modernizarea instalațiilor din casa ta poate fi o alegere excelentă pentru a-ți îmbunătăți calitatea vieții. Schimbarea robinetelor și capetelor de duș vechi și neîncăpătoare cu modele noi și mai performante poate aduce o schimbare semnificativă în baia ta și poate face zona de baie mult mai eficientă și funcțională.

O asemenea transformare poate fi de asemenea o idee excelentă pentru a crește valoarea proprietății tale, dacă intenționezi să vinzi în viitor. Așadar, nu mai sta pe gânduri și ia în considerare modernizarea instalațiilor din casa ta astăzi!

Băile mici pot fi renovate cu ușurință și la prețuri accesibile pentru a părea mai mari, mai luminoase și mai deschise. Cu câteva modificări simple, cum ar fi adăugarea de culori deschise pe pereți și o oglindă mare, baia dvs. va deveni un spațiu primitor pe care nu veți dori să îl părăsiți. Instalarea unui ecran de duș sau a unei uși de sticlă în locul unei perdele de duș voluminoase va ajuta, de asemenea, ca încăperea să pară mai mare și mai luminoasă.

Puteți adăuga chiar și rafturi flotante funcționale pentru opțiuni de depozitare, precum și corpuri de iluminat actualizate pentru un factor wow. Nu este nevoie să spargi banca atunci când remodelezi, deoarece cu puțină creativitate și know-how, îți poți transforma baia în ceva special!

Lasă un comentariu